Son Haberler
Buradasınız: Anasayfa / Hibe - Kredi ve Destekler / KOSGEB Girisimcilik Testi

KOSGEB Girisimcilik Testi

kosgeb KOSGEB Girisimcilik Testi
KOSGEB Girisimcilik Testi ve Cevapları

1) Bir ürün/hizmeti üretmeyi planlarken sizi ne cezbeder?
a)  Riskin yüksek olması
b) Rekabetin olmaması
c) Bildiğiniz bir iş kolunda yer alması
d) Kârlılığın yüksek olması

2) Rekabete dayalı bir oyun oynadığınızda sizin ilgi odağınız aşağıdakilerden hangisi olur?
a)  Oyunu ne kadar iyi oynadığınız
b) Kazanmak
c) Yukarıdakilerin her ikisi
d) Yukarıdakilerin hiçbirisi

3) Bir davete katıldığınızda nasıl davranırsınız?
a)  Davetlere katılmam
b) Topluluklara karışır konuştukları konuya katılmaya çalışırım
c) Önemli gördüğüm kişilerle tanışma fırsatlarını kovalarım
d) İnsanlara nasıl yaklaşacağımı bilemem

4) Bir iş kurmak ve bu işte başarılı olmak için en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?
a)  Sermaye
b) Müşteri/Pazar
c) İş fikri/Ürün
d) Motivasyon ve sıkı çalışma

5) Bir yapılabilirlik (fizibilite) raporu hazırlamaktaki temel amaç size göre aşağıdakilerden hangisidir?
a)  Sistemli çalışmayı sağlamak
b) Gerekli araştırmaları yaparak alternatifli senaryolar hazırlamak
c) İş fikrinin gerçekçi öngörülere dayanıp dayanmadığını test etmek
d) Yukarıdakilerin hepsi

6) Birisi yaptığınız bir işi eleştirdiğinde nasıl davranırsınız?
a)  Bütün keyfim kaçar ve işi bırakırım
b) Eleştirilerini dinlemem ve bildiğim yolda devam ederim
c) Eleştirileri dinler ve üzerinde düşünerek gereğini yaparım
d) Eleştirilen şeylerin hepsini hemen değiştiririm

7) Önemli bir konuda karara varmanız gerektiğinde nasıl davranırsınız?
a)  İlgili ve bilgili kişilerle görüşerek bir karar veririm
b) Çok fazla düşünmem, hislerime güvenirim
c) Kendi başıma karar veririm
d) Kararı bir başkasına devretmeye çalışırım

8) Aşağıdakilerden hangisinde bilgi sahibi olmamak kuracağınız işinizi en az etkiler?
a)  İlgili pazara dair bilgi
b) Genel muhasebe ve enflasyon muhasebesi
c) Üretilen ürünle veya hizmetle ilgili bilgi
d) Müzakere teknikleri ve müşteri ilişkileri

9) Aşağıdakilerden hangisi yapmak istediğiniz bir işten vazgeçmenize sebep olacak güçtedir?
a)  Çok uzun ve yoğun çalışma saatleri
b) Başarısız olma riski
c) Plan ve program yapmak için uzun hazırlıklar yapmak
d) Hiçbirisi

10) Eleman istihdam ederken nasıl bir yöntem izlerisiniz?
a)  Bu işi profesyonellere devrederim
b) İstihdam edeceğim kişileri bizzat kendim seçerim
c) Yöntem önemli değildir, düşük ücretle çalışacakları tercih ederim
d) Yöntem önemli değildir, tanıdıklar arasından bulmaya çalışırım

11) Sizce aşağıdakilerden hangisi iş planın en önemli bölümüdür?
a)  Pazar araştırması
b) Finansal tabloların hazırlanması
c) Üretim planının hazırlanması
d) Organizasyonel yapının hazırlanması

12) Günümüzde bir girişimci için en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?
a)  Cesaret
b) Liderlik
c) Yenilikçilik
d) Rekabetçilik

13) Aşağıdakilerden hangisi girişimcilik için kilit becerilerden biri değildir?
a)  Pazarlama ve satış
b) Yönetim
c) Tek başına işletmenin işlerini yürütme
d) İletişim

14) Üreteceğiniz bir ürünle ilgili aşağıdaki aşamaları sıraya diziniz.

  1. Üretim kapasitesini belirlemek
  2. İş fikrini belirlemek
  3. Pazar araştırması yapmak
  4. Üretime başlamak
  5. Gerekli sermayeyi belirleyip, temin etmek

a)  5,2,4,1,3
b) 2,5,1,4,3
c) 2,3,1,5,4
d) 2,1,5,3,4

15) Bir satranç oyuncusu olsanız ve Gary Kasparov ile bir turnuvada karşı karşıya gelme imkanınız olsaydı ne yapardınız?
a)  Yenileceğim kesin olduğundan çekilirim
b) Oynamayı kabul ederim ama kendi üzerime de bahse girmem
c) Kendim üzerine bahse girerim
d) Yenileceğimi bile bile oynarım

16) Aşağıdakilerden hangisi ile ortak iş yapmayı tercih edersiniz?
a)  Güvendiğiniz ve yakın bir arkadaşla
b) Sadece parası çok olanla
c) Güvendiğiniz ve yakın bir akrabayla
d) Güvendiğiniz ve işi iyi bilen birisiyle

17) Bir işin aşağıdaki safhalarından hangisinde kendinizi başarısız görüyorsunuz?
a)  Planlama
b) Uygulama
c) Neticelendirme
d) Hiçbirisi

18) Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlamaktadır?
a)  Kendim ve başkaları için yeni projeler üretir, uygulamasında öncülük ederim
b) İyi tanımlanmış projeleri uygulamakta başarılıyım
c) Verilen her görevi başarıyla yürütür ve hemen bir ikincisini isterim
d) Yenilikçi projeler üretirim ama uygulamasını yapamam

19) İnsan ilişkilerinde aşağıdakilerden hangisi sizi en iyi tanımlamaktadır?
a)  Asosyal biri değilim fakat insanlara tahammül edemiyorum
b) İnsanlara karşı sonsuz bir güvene sahibimdir
c) Tanıştığım insanlara önyargısız yaklaşır ve tanımaya çalışırım
d) Çok az insanla ilişki içinde olmayı tercih ederim

20) Kurduğunuz bir işte başarısız olsanız ve bütün birikimlerinizi kaybetseniz nasıl davranırsınız?
a)  Hatalarımdan ders alır ve bir daha bunları tekrarlamayacağım bir başlangıç yaparım
b) Bu büyük felaket karşısında ne yapacağımı bilemiyorum
c) Kendime çalışabileceğim bir iş arar ve bir daha iş kurmaya yeltenmem
d) Başarısız olma ihtimalimin olduğuna inanmıyorum

21) Birkaç işi bir arada yapma konusunda nasıl bir yöntem izlerisiniz?
a)  En önemliden önemsize doğru birini bitirir ve diğerine başlarım
b) Birkaç işi bir arada yürütemem
c) En önemli işe başlar ve bir aşamaya geldikten sonra hızımı kaybetmeden sırasıyla diğerleriyle de ilgilenmeye başlarım
d) Sadece en önemli işi yaparım

22) Kuracağınız işle ilgili problemler ortaya çıktığında bu sizi nasıl etkiler?
a)  Sorunlarla ve insanlarla mücadeleyi severim
b) Mücadelelerden çabuk yorulurum, sinirlerim hemen yıpranır
c) Benim işimde problem çıkmaz
d) Gerekli tedbirleri alır ve bu problemleri ivedilikle çözerim

23) Bundan 10 yıl sonrası için hedefleriniz var mı?
a)  Uzun dönem için hedeflerim var ama oraya nasıl ulaşacağımı bilmiyorum
b) Sadece kısa dönem için hedef belirlerim, 10 yıl sonrası için hiçbir fikrim yok
c) Nereye nasıl varacağımı belirledim ancak yeni seçeneklere de kapım açık
d) Hayatımı günlük programlarım

24) Lambadan bir cin çıksa ve iş hayatınızla ilgili bir istek hakkı verseydi aşağıdakilerden hangisini tercih ederdiniz?
a)  Yüksek bir maaş
b) Kendinizi geliştirebileceğiniz ve özgür karar verebileceğiniz bir iş
c) İyi bir unvan ve özel sekreter
d) Çok çalışmanıza gerek kalmayacak ve başkalarını çalıştırabileceğiniz bir iş

25) Üzerinizde beş tane görev olduğunda en önce hangisinden başlarsınız?
a)  Gözümü en çok korkutandan
b) En kolay görünenden
c) Görevleri, yapabilecek kişilere havale eder ve koordinasyonu yürütürüm
d) En kısa zamanda bitirilebilecek gibi görünenden

Test Cevapları

  1. D
  2. C
  3. C
  4. B
  5. D
  6. C
  7. A
  8. B
  9. D
  10. A
  11. A
  12. C
  13. C
  14. C
  15. B
  16. D
  17. D
  18. A
  19. C
  20. A
  21. C
  22. D
  23. C
  24. B
  25. C

 

Hakkında aktif girisimci

Sadece düşünen değil yapan kazanır!

3 yorum

  1. 1) Bir ürün/hizmeti üretmeyi planlarken sizi ne cezbeder?
    a) Riskin yüksek olması
    b) Rekabetin olmaması
    c) Bildiğiniz bir iş kolunda yer alması
    d) Kârlılığın yüksek olması

    bu sorunun cevabı neden d şıkkı b olması gerekir rekabetin olmadığı yerde kar herzaman yüksektir? cevap alabilirsem seviniirim

    • ŞÖYLE BİRŞEYDE OLABİLİR.REKABETİN OLMADIĞI YERDE BELKİ KÂR ORANI YÜKSEK OLABİLİR TAMAM AMA HİÇ KÂRLILIK GETİRMEYEN, RAĞBET GÖRMEYEN BİR İŞTE OLABİLİR.
      KISACA B ŞIKKI YORUMA AÇIK VE 2 FARKLI YÖNDEN BU ŞIKKA BAKMAK GEREKİR.

  2. ama soruda ne cezbeder diyor. hem sizin yorumunuzda da şöle bişi var. rağbet görmeyen bi iş olsa zaten Kâr olmaz ki. ama iş tutmasa bile en azından belli bir süre rekabetsiz olarak ürünü %70 len satsan zarar oranın daha az olur. yapacağın iş tutmazsa bile zarar da etmiş olmazsın..

Bir yorum yazmaya ne dersin !

Scroll To Top