Son Dakika
Home / E-ticaret / e-ticaret ile ilgilenen girişimcilere nasihatler

e-ticaret ile ilgilenen girişimcilere nasihatler

e-ticaret nasihatleri

Alışveriş günümüzde internette yayıldı ve bir e-ticaret furyasıdır gidiyor…

Peki e-ticarete atılmak isteyen girişimcilere tecrübelerden öneriler neler?

1. Herkes büyük düşünün der. Onu yapın ama adımlarınızı ilk başta ufak atın. Büyük düşünmek aynı anda büyük adım atmak değildir Özellikle ilk adımlarınızın sağlam olması lazım.

2. Elde ettiğiniz sonuç başarının ana ölçeğidir. Ama uzun vadede bu sonuçları nasıl elde ettiğiniz gitgide daha önemli olmaya başlar. Bunu ilk günden düşünün. İleride başarılı olursanız, diğer insanların size karşı duydukları saygı sonuçların yanısıra nasıl yaptığınızla da ilgili

3. Network boyutunu göz ardı etmeyin. Ne yaptığınızı başkalarına anlatın.

4. İnternet girişimcisi olacaksanız, hergün ev ödevlerinizi yapın. Her şeyin ölçümlendiği bir dünyanın girişimcisi oluyorsunuz. Önemli olarak değerlendirdiğiniz her veriyi hergün izleyin. Internet hergün değişebilen bir dünya.

5. Kendinizi hiçbir zaman “kısa yoldan köşe dönme düşüncelerine” kaptırmayın. Başarılı olarak gördüğünüz her internet şirketinin arkasında çok büyük özveri ve doğru işi yaptıklarına dair inanç vardır.

6. Sözlerinizi tutun. Özellikle ilk başladığınızda verdiğiniz hisse paylaşım ve ortaklıkla ilgili verdiğiniz sözler tutulmadıkları zaman, size on kat zarar ve kötü enerji olarak geri döner.

7. Rakiplerinizle de iyi iletişimde olun. Onlara gerektiğinde yardımcı olun, bilgi paylaşın. Pazarı beraber büyütmeye özen gösterin. Rakiplerinize saygı duyun.

8. Ekip ruhuna uymayan çalışanlarınızdan, gerekirse ortaklarınızdan hemen ayrılın. Girişimci olmak biraz futbol oynamak gibi. Takım olarak kazanıyorsunuz, takım olarak kaybediyorsunuz.

9. Eğitiminize önem verin. Yani, kendinizi sürekli geliştirin. Kendi alanınıza hakim olduğunuzda, herkesin saygısını kazanacaksınız. Karar verme aşamasında, daha verimli kararlar vermeye başlayacaksınız.

10 Uzun vadeli hedefleri her zaman kısa vadeli hedeflerin önüne koyun. Özellikle ortaklarınız ve yatırımcılarınızla.

11. Paylaşmaktan korkmayın. Ne kadar çok paylaşırsanız, herşey o kadar büyecektir.

Hakkında aktif girisimci

Sadece düşünen değil yapan kazanır!

Check Also

Sosyal Medya İstatistikleri 2013 ve Öncesi

Sosyal ağların hayatımızdaki yeri her geçen gün biraz daha fazlalışrken, sayıları da giderek artmakta. Ancak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir