Son Dakika
Home / E-ticaret / E-ticarete devlet desteği !

E-ticarete devlet desteği !

hibe

Devlet e-ticaret yapana tam 10 bin dolar hibe veriyor!

Öncelikle bu hibe B2B siteleri ile çalışacak kişilere veriliyor.Bunu belirtmemiz lazım.Yurtdışında olan şirketten şirkete ticaret yapan sitelerdeki üyelik ve benzeri masraflarınız için bu krediyi kullanabilirsiniz.

B2B nedir ?

Business to Business deyişinden gelen bu ifade türkçede şirketten şirkete ticaret anlamına geliyor.B2B E-Ticaret sitelerinin dünyadaki en iyi örneği şüphesiz Alibaba.com‘dur.

 

B2B’nin Faydaları

Daha hızlı, daha kolay ve daha düşük maliyetlerle ticaret yapmanızı sağlıyor, o Ürün ve firmanızın ilanını vererek çok düşük maliyetlerle reklam ve tanıtım yapabiliyorsunuz.

Basit ve kolay bir şekilde global pazarlara açılabiliyorsunuz. Bilgisayarınızın başına geçip, yüz binlerce üyesi olan B2B sitelerinde fiyat araştırması ve fiyat karşılaştırması yapabiliyorsunuz, o Hedef pazarlarınızda hangi gelişmelerin yaşandığını, hangi ürünlere talep olduğunu saniye saniye takip edebiliyorsunuz.

Hibeden kimler faydalanabilir?

Tebliğ’de geçen tarife göre “Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler” bu yardımdan faydalanabilecektir.

Hibe edilen miktar ne kadar ?

Müsteşarlıkça uygun görülen ve nihai tüketiciye yönelik olmayan e-ticaret sitelerine üyelik giderleri, şirketler için % 70 oranında ve yıllık en fazla 10.000 ABD Dolarına kadar desteklenir. Firmalar en fazla 5 e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına en fazla 3 yıl süresince yararlanabilir.

Bu sitelere üyelik için kesin karar vermeden  free /bedelsiz üyelik bölümleri varsa oralardan üyelik yapıp, firma listeleri ve / veya alım/satım ilanlarının güncelleme tarihleri ve  adetleri, firma ve ilanların ciddiyetleri üzerinde bir fikir edinebilirsiniz. Web sitesi yöneticilerinden bedelsiz bir deneme süresi veya iade hakkı isteyebilirsiniz. Alexa’da genel ve ülkelere göre kullanım oranlarını inceleyebilir, bu sitenin hedef ülkelerinizde  ne kadar aktif olduğunu anlayabilirsiniz. Hibe alarak üye olacağınız e-ticaret sitesinin işinizle, ürünlerinizle, hedef pazarınızla en ilgili, en güncel site olmasına dikkat edin. İşte ön onay verilmiş devlet destekli e-ticaret siteleri.

%70 oranında 10.000 $’a kadar devlet desteği alabileceğiniz  B2B siteleri

  1.  www.alibaba.com -Çin menşeli ;   – En eski ve dış ticaret firmaları tarafından en çok kullanılanılan yatay bir pazaryeridir.
  2.  www.all.biz  …Rusya menşeli: Hedef pazarınızda Rusya ağırlıkta ise tercih edilebilir. Yatay bir sitedir.
  3.  www.archiexpo.com -ABD menşeli … Mimari, iç dekorasyon, inşaat konularında dikey bir sitedir.
  4. www.army-technology.com …ABD menşeli …Silah (savaş) endüstrisine ait ürünleri içerir.
  5. www.b2b-center.ru  …  Rusya menşeli -Yatay Site
  6. www.bncnetwork.net …Birleşik Arap Emirliği Sitesi -OrtaDoğuda’ki inşaat projelerini izleyebileceğiniz, iş imkanları yaratabileceğiniz bir site.
  7. www.bysharing.com – Hindistan menşeli …Yatay site
  8. www.chemorbis.com  (yeni)… Global plastik endüstrisi konusunda en başarılı dikey sitelerden biridir. 2001 yılının Mart ayında faaliyete geçmiştir. Kuruluş yeri, Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci spot plastik ham madde ithalatçısı olması nedeni ile Türkiye olarak seçilmiştir. Bu sektörde çalışan şirketlere önemle önerilir. Son liste revizyonunda bu site -yanılmıyorsam ilk ön onaylı listelerde yer alıyordu- yeniden (Temmuz 2013) eklenmiştir ve isabetli bir seçim olmuştur.
  9. www.directindustry.com – ABD menşeli …Endüstriyel ürünler
  10. www.dothealth.com -Hindistan sitesi- Medikal ve Sağlık ürünleri
  11. www.ec21.com  Kore sitesi -Yatay site (Alibaba’nın yakın takipçisi ve çok benzeridir)
  12. www.emarketturkey.com -Türk sitesi -Yatay site.
  13. www.environmental-expert.com -Hindistan sitesi -Çevre dostu ve çevre ile ilgili koruyucu ürünler
  14. www.europages.com  – Hindistan – Elektronik Rehberdir, tüm dünya firma listeleri vardır, Türkçe de kullanılabilir, rehberden yararlanmak bedelsizdir , rehberde firmanızı kapsamlı tanıtmak bedellidir. En popüler rehberlerden biridir.
  15. www.europeansourcing.com – İspanya menşeli – Avrupa’ya yönelik tanıtıma uygun ürünler ve tekstil ürünleri için sanal fuar
  16. www.exportaworld.com (yeni) – Türkiye menşeli olduğunu anladığım iletişim bilgilerinde Konya telefonu olduğunu gördüğüm yatay bir web sitesi listeye yeni eklenmiş.
  17. www.exportpages.com – Çin Menşeli – Sanal fuar ve rehber site.
  18. www.fibre2fashion.com – Hindistan menşeli – İplikten konfeksiyona (makina ve kimyasalları da dahil) tekstile ilişkin çalışan firmalara önerilebilecek bir dikey sitedir.
  19. www.fordaq.com – Fransa menşeli –  Ahşap ve ahşap ürünleri konusunda çalışan bir site. Hem pazaryeri (alım satım ilanları var)  hem rehber (firma listeleri var) bir site.
  20. www.frappr.us  (yeni)- Türkiye/Mersin kaynaklı yatay bir web sitesi. Onaylı listeye yeni eklenmiş.
  21. www.globalsources.com – Çin menşeli – Yatay bir site.
  22. www.infomine.com – Kanada menşeli –  Maden ve mineraller konusunda bilgi ve rehber site. Dikkat pazaryeri değildir.
  23. www.kompass.com – Fransa menşeli – Dünya çapında rehber sitelerden biridir – Türkçe de kullanılabilir.
  24. www.lonak.com – Türkiye – Lojistik bilgi ve teklifler ile ithalat/ihracat ilanları.
  25. www.mfg.com – ÇİN – İmalat endüstrisine özel dikey bir site.
  26. www.nauticexpo.com – ABD – Denizcilik, yatlar, botlar, su sporları üzerine dikey bir site.
  27. www.panjiva.com – ABD – Bu site liman, gümrük yükleme  beyanname kayıtlarını, ithalatçıların bilgilerini  sağlayan, alıcı ve tedarikçiler için farklı bir  yatay   site.
  28. www.power-technology.com – Hindistan – Enerji şirketleri ve projeleri üzerine dikey bir site.
  29. www.psi-network.de – Almanya – Tanıtım, reklam malzemeleri ve aynı sitenin organize ettiği fiziki PSI 2013 fuarı Türkçe sitesinde tanıtılmış- Reklam malzemeleri sektörünün uluslararası lider fuarı ; Avrupa’nın reklam malzemeleri için en büyük fuarı olan PSI Fuarı, tüm sektöre sayısız fikir, yeni trendler ve özellikle de heyecan verici yeni irtibatlar için ideal bir platform sunuyor.
  30. www.recycle.net – ABD – Geri dönüşümlü, kullanılmış veya envanter fazlası ürünler alıp satan firmaların bulunduğu bir web sitesi.
  31. www.steelorbis.com – Hindistan – Demir çelik sektöründe, alım-satım ve bilgi portalı olarak hizmet eder.
  32. www.stonecontact.com -ÇİN – Mermer ve doğal taşların alıcı ve satıcılarının buluştuğu dikey bir pazaryeri.
  33. www.tecdoc.de – Almanya- Yazılımcılar için teknik dökümanlar sitesi (sanırım ! ) sadece Almanca – Bu web sitesinin devlet onaylı listeye neden alındığını ben anlayamadım bilen varsa lütfen yorum bıraksın.
  34. www.tradeatlas.com – Türkiye – İddialı bir rehber site olarak kurulmuş, gtip veya anahtar sözcüklere göre ithalatçı listesi veriyor.
  35. www.tradeboss.com – Hindistan – Pazaryeri ve firma rehberidir, bir b2b network’ün parçası olduğu için iddialı bir yatay sitedir.
  36. www.tradekey.com – ÇİN – Her ürünün olduğu yatay bir site.
  37. www.turkishbusinessplatform.com – Türkiye – Hem b2c hem b2b sitesi, her ürün mevcut.
  38. www.turkishexporter.net – Türkiye – Enerji, otomotiv, endüstriyel ve kimyasal ürünlere yönelik bir sitedir.

kaynak :www. etradeteacher.com /devlet-destekli-e-ticaret-siteleri/

 

Hakkında aktif girisimci

Sadece düşünen değil yapan kazanır!

Check Also

Sosyal Medya İstatistikleri 2013 ve Öncesi

Sosyal ağların hayatımızdaki yeri her geçen gün biraz daha fazlalışrken, sayıları da giderek artmakta. Ancak …

4 comments

  1. merhabalar b2b 2020 yılı destekleri kapsamında bilgi verebşilir misiniz.

  2. Yararlı bir yazı fakat devlet baba bence bu kadar kolay destek vermez. E-ticaret sektörünün ülkemizde daha ileriye gidebilmesi için bu tür hamleler şart.

  3. allah artık kimse tutamaz bizi hibe kredileriyle millet internet zengini olacak desenize yazınız için teşekkürler

  4. Merhaba bende E- ticaret sitesi ile uğraşıyorum şimdiye kadar devletin e-ticaret sitelerine hibe kredisi verdiğini bilmiyordum sizi siteden öğrendim güzel ve yararlı site teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir